top of page

Institute of Public Health Ravne

Corporate Identity
Logo Design
Business Stationary Design

Client: Institute of Public Health Ravne
Location: Ravne na Koroškem, Slovenia

An Institute of Public Health Ravne approached us with a desire to refresh their corporate identity. Therefore, we prepared a simplified illustration that represents a hand, which supports and protects the branch against breakage. Promotional and stationery material follows the visual story of the Institute, whose aim is to maintain and improve the health of children and adults.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Celostna Grafična Podoba
Logotip
Operativne tiskovine in Promocijski Material

Nnaročnik: Zavod za Zdravstveno Varstvo
Lokacija: Ravne na Koroškem, Slovenija

Zavod z oblikovanim logotipom je pristopil z željo po osvežiti in poenotenju vizualne podobe. Znak, ki ga je pred leti za Koroško zdravstvo oblikoval prof. dr. Janko Sušnik, simbolizira željo po ohranjanju in izboljševanju zdravja otrok in odraslih. Izrisala sem povsem poenostavljeno ilustracijo, ki predstavlja roko, katera upognjeno vejico podpira in jo varuje pred zlomom. Izbrana primarna tipografija je črkovna družina Frutiger, ki je jasna in zelo berljiva, humanistična, brez-serifna pisava. Izris tako sledi vsebinski zgodbi zavoda, ki se trudi obvarovati in krepiti zdravje na Koroškem. Ta ideja je bila vodilo za strukturiranje preostale vizualne tiskovine, katerim je predpisana sekundarna pisava Book Antiqua.

bottom of page